Існує щось рідкісніше, тонше, більш дивовижне, ніж обдарованість. Це здатність визнавати обдарованість інших. Е. Хаббард

четвер, 4 жовтня 2012 р.

 Завершився конкурс Малої академії наук України "Екологія. Вода у нашому житті"


Учнівською конференцією завершився конкурс Малої академії наук України «Екологія. Вода у нашому житті», що проходив за фінансово-організаційної підтримки ВБО "Всеукраїнський благодійний фонд підтримки обдарованих дітей України". Школярі-учасники конференції та провідні гідрологи України обговорили питання якості води та стану водних ресурсів. Конференція, яка тривала в Києві з 1 по 2 жовтня, була заключним етапом конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6‒8 класів.

Протягом кількох місяців діти проводили дослідження щодо використання і збереження водних ресурсів. Участь у конкурсі взяло понад 500 школярів з усіх регіонів країни, з яких 126 пройшли до фінального етапу і отримали дипломи учасника конференції.
Учасники конкурсу писали роботи за чотирма напрямами: досліджували екологічний стан водних об’єктів у своїй місцевості, розглядали проблему водопостачання та водовідведення у своєму населеному пункті, вивчали проблему забезпечення прісною водою населення Землі і екологічні катастрофи, пов’язані з водою. Перший етап конкурсу пройшов у заочному форматі: роботи школярів розглянула експертна комісія. Основним критерієм добору кращих робіт була самостійність виконання і оригінальність мислення.
Аналогічні конкурси для учнів 6–8 класів, спрямовані на залучення школярів до дослідницької діяльності, ВБО "Всеукраїнський благодійний фонд підтримки обдарованих дітей України" підтримуватиме і надалі.

Немає коментарів:

Дописати коментар