Існує щось рідкісніше, тонше, більш дивовижне, ніж обдарованість. Це здатність визнавати обдарованість інших. Е. Хаббард

четвер, 13 червня 2013 р.


VI ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА-ФЕСТИВАЛЬ «ОБДАРОВАНІ ДІТИ УКРАЇНИ»
 
31 травня 2013року в столичному Палаці з нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей відбулася щорічна VI Всеукраїнська виставка-фестиваль «Обдаровані діти України
 
Вже в шосте в Києві зібралися  талановиті діти з усіх куточків мальовничої України.Організаторами цього проекту є Інститут обдарованої дитини НАПН України, Мала академія наук України, Київський палац дітей та юнацтва. 

Виставка – фестиваль пройшла за підтримки Національної академії педагогічних наук України, Міністерства освіти і науки України, Київської міської влади.  Всеукраїнська благодійна організація "Всеукраїнський благодійний фонд підтримки обдарованих дітей України" надав підтримку – забезпечивши заохочувальними призами учасників виставки-фестивалю.


Головною метою проведення виставки-фестивалю є популяризація дитячої та юнацької творчості. Досвід та практика суспільного життя свідчать про те, що робота з обдарованими дітьми та молоддю, яка передбачає розвиток здібностей особистості, її самовизначення, соціальну адаптацію та культурне становлення, - є одним із пріоритетних соціальних завдань. Талант і обдарованість без яких не можливе, піднесення держави, складають її найважливіше надбання. Тому таким важливим і нагальним є виявлення і підтримка обдарованих дітей та молоді, забезпечення всіх умов для її творчої самореалізації.

Юних талантів вітали Народний депутат України Олександр Єдін, Президент НАПН України Василь Кремень, Президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

Учасників фестивалю також письмово привітали перші особи нашої держави - Президент України Віктор Янукович, Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, Прем'єр-міністр України Микола Азаров, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, Президент Національної академії наук України Борис Патон , а також представник Росії , академік Російської академії наук, лауреат Нобелівської премії з фізики Жорес Алфьоров.
Підписані вітання були розміщені окремим стендом та офіційно зачитані на відкритті заходу.

На виставці було представлено понад 3000 експонатів різних видів творчості, автори яких є вихованцями 200 організацій.
Вундеркінди продемонстрували свої таланти у науково-технічній, дослідницько-експериментальній, художньо-естетичній, гуманітарній творчості, еколого-натуралістичній та фізкультурно-спортивній діяльності.
 

На завершення роботи виставки її учасники потрапили на концерт, де побачили успіхи своїх творчих колег. Учасники отримали дипломи за участь у фестивалі та заохочувальні подарунки (чотирьохтомники А.К. Дойля) від Всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнський благодійний фонд підтримки обдарованих дітей України".

Немає коментарів:

Дописати коментар