Існує щось рідкісніше, тонше, більш дивовижне, ніж обдарованість. Це здатність визнавати обдарованість інших. Е. Хаббард

четвер, 13 червня 2013 р.


Соціально-освітній та профорієтнтаційний проект для

обдарованих дітей та молоді – TheoPrax

З 26 по 31 травня 2013 року в м. Києві відбувся соціально-освітній та профорієтнтаційний проект для обдарованих дітей та молоді – TheoPrax. Захід було проведено Інститутом обдарованої дитини Національної академії педадогічних наук України за фінансової підтримки Благодійного фонду Костянтина Кондакова та фінансово-організаційного сприяння Всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнський благодійний фонд підтримки обдарованих дітей України". В даному заході також взяли участь представники Центру TheoPrax Фраунгоферського інституту хімічних технологій (м. Пфінцтал Федеративної Республіки Німеччини) та НЦ «МАН України»





Німецька делегація з цікавістю ознайомилася з інноваційними проектами та методичними напрацюваннями українських науковців, спрямованими на пошук, підтримку і розвиток обдарованої молоді. Інформаційним відкриттям для присутніх став фільм про експерименти і розробки юних дослідників.

Керівник Центру TheoPrax (Фраунгоферський інститут хімічних технологій), член правління і співзасновник фонду TheoPrax Дьорте КРАУЗЕ й ініціатор методики TheoPrax, голова та співзасновник фонду TheoPrax, консультант Фраунгоферського інституту хімічних технологій міста Пфінцтал, професор Петер ЕЙЄРЕР розповіли про свої напрацювання і здобутки.

– Ми жодного разу не були в Києві і за ці два дні дуже багато побачили і вражені. Ми також вражені, що освіті в Україні приділяють дуже велику увагу, і тим більше раді тому, що в нас є можливість для співпраці, – поділилася своїми спостереженнями з українськими колегами пані Дьорте КРАУЗЕ. Змістовна розповідь про TheoPrax і близько 900 реалізованих освітніх проектів викликали у присутніх багато зацікавлених запитань, на які педагоги Малої академії наук України ті Інституту обдарованої дитини отримали вичерпні відповіді.

Немає коментарів:

Дописати коментар